Wednesday, 10 August 2011

express your stupidity !

assalamualaikum :)

wah tgok tajuk entry nak gempak je. haha. korg mesti ada baca paper or article pasal Indonesian kat Rawa Buaya, Jawa Barat kan. alaah yg pasal baring2, posing2 maut atas landasan keretapi tu lah.



haa. tengok, slumber je masing2. well actually, masyarakat kat situ percaya kalau diorg buat therapy macam ni, dapat elakkan penyakit, sengal2 badan semua. biasalah, rata2 masyarakat kat situ bukannye org berada. so they can't afford pembiayaan hospital yg mahal2. lgpun, kaedah ni boleh buat sekali harung ramai2 & for free! this is like an alternative way for them to cure different kind of diseases. konon2nye cepat & berkesan. boleh jadi ke? tu persoalannya kan. somehow, they admitted that they felt much better and healthier after having that 'treatment'. seorg makcik ni ckp, die yg sebelum ni mngalami kebas, nyeri tulang & masalah saraf kian beransur pulih. fuhhhh.

cayalah makcik ! santai :P

sambil2 lepak tu boleh gossip2, HAHA.
  

menurut penduduk kat situ, mereka mula2 mmg lah rasa takut. tp lama2 dah biasa. macam tabiat pulak kan. mereka biasanya dtg ke situ dgn mmbawa kain lap & sebotol air. motif? mereka akan mengelap landasan tersebut supaya merasakan lg getaran elektrik, sbb kebiasaannya bila takde keretapi lalu, kekuatan elektrik tu hanya perlahan. so dgn kain lap & air tersebut, dapat lah mereka merasa getaran yg lebih kuat.


wowww ! berani sungguh. lebih best lg, kaedah ni turut menarik minat golongan yg berada. aisehhh. kalau buat business ni confirm laku. apa2 pun, pihak berkuasa kat sana dah pun melarang kegiatan ni. & sapa2 yg buat jugak, kena lah denda. haaaa padan ! itu lah, benda macam ni bukannye boleh buat main2. silap2 haribulan, kat situ jugak kau kiokk (mati). HAHA. mana taknya, aliran elektrik yg ada kat situ 5-10 volt & boleh mmbahayakan fungsi organ. elok2 sihat, boleh tambah penyakit lagi pulak. kalau nak lg senang, kau baring je kat situ, tggu train langgar kau. confirm hilang penyakit tuu kan? HAHAHA :D

so, kita yg berpendidikan ni, tak payah laa nak buat benda2 tak masuk akal camni. bukan stakat posing2 kat railway jee, apa2 pun lah. benda yg merosakkan diri sendiri. eg; rokok, dadah, alcohol, rempitsss, etc. take note okayh !

oh yee, bg nak buat pembuktian, menurut Ketua Persatuan Doktor Komplimentari & Alternatif Indonesia, terapi elektrik di landasan ni hanya memberi risiko kerana boleh mengganggu kestabilan degupan jantung. jadi kawan-kawan : do not express your stupidity. It's humiliating !

alright. till now then, wassalam. thank you for your time :)

2 comments:

  1. Hahahaha :D Funny entry laa izzul.. And the same time, interesting ;)

    ReplyDelete