Wednesday, 27 July 2011

spell it right

assalamualaikum w.b.t :)
ahhhaaaaa apa pasai entry spell it right pulak kan? pertandingan keee? ehh bukan bukan. jappp tengok gambar kat bawah ni mesti paham.


HAHAHAHAHA !
aku takleh nak stop gelak skrg nii menatap menu order di atas :P
actually I found this pic from fb. dah tuuuu dapat laah idea nak membahan benda ni kat blog. keh3. guess what angkara siapa nii?
INDONESIAN lahh kan? kan kan? tengok loghat bahasa pon dah boleh agak. correct me if I'm wrong. 

Te o = teh 'O'
jinsing = jinseng
Alia = halia 
*macam nama org dah. ohh shaddap you Indonesian !
holik = horlicks 
neskefe = nescafe
bali = barli 
*Bali is for nama tempat lah neng !
limo = limau
*ingat limousine ke hapa? --'
madoo = madu
*tak payah nak gedik2 'doo dooo' sgt lah oii !
sirab = sirap 
sijuk = sejuk

okay yang ni paling tak tahan.
s = ice 
*damn short form sangat ! HAHAHA.

dah baca kannn? sengal gilaa. ni mesti org2 indon yg bukak stall / kedai makan kat sini. yelahhhh nampak RM tuuu? ringgit Malaysia. kat Malaysia lah kan. haishhh apa nak jadi. kalau bdk2 yg baca, boleh jd terikut-ikut jugak. tak tau laah nak comment apa pasal ni. rasa bengang pun ada sebenarnya. *motif? entah, haha.

kalau iye pun nak buat business kat negara orang, ikut lah caranya. I mean, bahasanya. at least hormat sikit kan. macam dah negara die pulak jadinye. tahulah golongan die jee yg byk dominate kat sini. orang tua2 kata, masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang harimau mengaum. so please get used to it.

ermm dah laa. malas nak membebel lg. senstif kenegaraan pulak nnti. haha. pape pun, maaf lah kalo ada yg baca tu, terasa pulak. hanyalah sekadar meluahkan perasaan & pandangan. ewahh, haha.

okay lah yee. thanks for reading. adiossss ! :D

6 comments:

  1. rempit gilaaaa lahh siotttt. hahaha!

    ReplyDelete
  2. taen : ginseng sepatut nyee, aku salah taip. hehe.
    raja : hendon2 pon pandai rempitsss tahu? HAHA.

    ReplyDelete
  3. JAAT KO IZZUL.....btw..mmg sengal entry nie.....=)

    ReplyDelete